... het leukste shantykoor van Gelderland

Ons eerstvolgende openbare

optreden is op

zaterdag 14 december
in
Brummen

VOLG ONS OP

   instagram 

Foto- en filmmateriaal mag alleen
voor privé doeleinden gebruikt
worden.
Voor zakelijk gebruik mag publicatie 
slechts na uitdrukkelijke toestemming

Sponsoren

We danken de volgende
bedrijven voor hun steun

harmonie 

dekamarkt
De Groene IJsselvallei

hubo brummen

 visvanmark 


 


         

 

  

     

Even muzikaal voorstellen:
Bart Willemsen

Ik ben met veel plezier begin februari 2013 gestart bij de IJsselboei, een koor dat ik al enkele keren heb zien optreden bij het Pinksterfestival.

Als verre achterneef van Jan van Vlijmen, één van de grote moderne Nederlandse componisten, ben ik in mijn leven veel met muziek bezig. Het zal in de genen zitten, vooral van moeders kant. Opa was dirigent van meerdere koren. We hebben als broertjes allemaal in kerkkoren gezongen. Zelfs in mijn jeugdjaren ‘dirigent’ geweest van een jongerenkoor, alhoewel .. met wat ik nu van dirigeren weet ...
Al vroeg ging ik op de solotoer, ik zong te hard voor een koor (Oh daarom hamert ie zo op 'zachter'!!). Zo heb ik jaren als zanger/gitarist meegewerkt aan pronkzittingen van de carnavalsvereniging om de lokale politiek op de hak te nemen. De hele Achterhoek door met de hit 'Wi'j blieven altied Achterhoek, wi'j blieven Gelderland'. Ik treed tegenwoordig op als 'liedjesman' met mijn muzikale vriend Harry Kaal (filmpje)

Zo'n 7 jaar geleden ben ik door de dames van Oosterhuizen gevraagd of ik ze wil helpen met hun koor 'de Regenboog'. Hoewel ik begon met 'voor een tijdje ... jullie op gang helpen', ben ik nog steeds hun dirigent. Ik ben me nadrukkelijk in koordirectie gaan verdiepen. Met veel studeren bij een grote naam in de korenwereld, dirigent/muziekdocent Ben Simmes, en zangpedagoge Irma ten Brinke. Als trainer/opleider heb ik veel te maken met groepen en grotere gezelschappen. Die vakkennis en ervaring komt me goed van pas in combinatie met de muzikale kennis. Immers, leiding geven aan het koor vraagt meer dan alleen de nootjes op de goede plek zien te krijgen. 

Ik bereid de repetities thuis voor in Oosterhuizen, waar ik lekker buitenaf woon, en dus ook het nodige geluid kan produceren. Mijn partner Margot steunt me graag in mijn muzikale aspiraties én loopt zo nu en dan gillend het huis uit! 

Ik ben bij een Shantykoor, dat qua organisatie zijn zaakjes prima op orde heeft, met actieve leden. Een koor dat wil door ontwikkelen. Juist dat is mooi, de gezelligheid van ‘Shanty’ vasthouden, omdat je ook trots kunt zijn op je muzikale prestaties. En jullie hebben vast al gemerkt, ik wil vooral ook veel plezier hebben aan samen muziek maken. Jezelf een beetje uitdagen helpt daar bij!! Met wat ik er tot nu toe van gehoord en gezien heb, met deze zangers, met de ondersteuning van onze uitstekende muzikanten, wordt het feest!